5 feb. 2009

Mancare turceasca cu vinete



Ingrediente:
1 kg vinete,10 ardei,5 rosii,2 catei usturoi,2 linguri pasta de tomate,150 g iaurt,1 lingura otet,sare, piper, ulei de masline,
Mod de preparare:
Vinetele se taie pe lungime, cam 1 cm grosime, se tin apoi 2 ore in apa sarata (1-2 linguri de sare), la temperatura camerei. In acest timp, rdeii se taie in doua, se curata de seminte. Rosiile se tin 30 de secunde in apa clocotita, pentru a indeparta cu usurinta pielita, se taie marunt. Feliile de vinete, se scot din apa, se usuca cu un servet si se prajesc bine pe ambele parti, in ulei de masline, se adauga din cand in cand ulei, deoarece vinetele absorb foarte repede, uleiul. Feliile prajite de vinete se pun pe hartie absorbanta, inainte de a se aseza in vasul de servit. In vasul in care am prajit vinetele, se prajeste si ardeiul, se aseaza peste vinete, insa dupa ce l-am pus pe hartie absorbanta. In acelasi vas cu putin ulei, adaugam rosiile, usturoiul, pasta de tomate si lingura de otet, se lasa pana se formeaza un sos. Se sareaza si pipereza si se adauga apoi peste vinete si ardei.
Mod de servire:
Se da apoi la rece inainte de a fi servit. La momentul servirii se varsa peste, iaurtul, fara sa se amestece.

Un comentariu:

eXTReMe Tracker