5 feb. 2009

Pui cu vin (Coq au Vin)


Ingrediente:
Un pui (1.5 Kg) O ceapa, taiata marunt Un morcov, taiat 45g faina (3 lingurite) Jumatate de lingura de sare 1g piper 200g ciuperci (optional) 250ml Vin rosu 1 catel de usturoi tocat O lingura de busuioc proaspat, taiat O lingura de cimbru zdrobit (proaspat sau uscat)
Mod de preparare:
Amestecati faina cu sarea si piperul. Inveliti puiul, ceapa si morcovul in faina si puneti deoparte. Faceti maslinele sote si puneti deoparte. Rumeniti putin bucatelele de pui si puneti deoparte. Rumeniti ceapa si morcovul. Puneti puiul intr-o tigaie mare la foc mediu, adaugand ceapa, morcovul si ciupercile. Amestecati vinul, usturoiul si busuiocul, apoi turnati-le peste pui. Acoperiti tigaia si lasati pana ce puiul este gata (o ora , o ora si un sfert), amestecand din cand in cand. La sfarsit puneti si cimbrul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eXTReMe Tracker