2 feb. 2009

Mititei a la Bogdan


Reteta:1 kilogram de carne tocata de vaca. 250 grame de seu . Se poate folosi insa si carne de porc. O lingurita mititica de bicarbonat . 10 catei de usturoi bine tocati sau presati, ienibahar si chimion pisat ,piper, cateva linguri de zeama de carne, sare dupa gust.Se toaca de carnea de 2 ori prin masina impreuna cu seul. Se adauga sarea, mirodeniile, usturoiul pisat, zeama de carne si bicarbonatul si se framanta totul cu mina timp de 15 minute adaugand putin cate putin 2 linguri de apa.Bine framantat trebuie sa fie deja ca o pasta. Castronul cu carnea framantata se tine 5-6 ore pe "gheata" (adica in frigider). Aproape de frigere se iau cu lingura din tocatura cantitati egale si se formeaza cu mana udata in apa cilindrii de mititei. Inainte de a fi asezati pe gratar se ung bine cu ulei, iar in timpul frigerii se ung cu o pana cu zeama de carne, amestecata cu putin ulei de masa.Citeva secrete vizavi de mici: 1. Gustul specific al micilor originali este dat de usturoi, seul si carnea de oaie!(in amestec cu cel de porc, mai putin de vita)GUSTUL MICILOR ESTE DAT DE ANSAMBLUL DE CONDIMENTE SI MIRODENII, DIN CARE NU TREBUIE SA LIPSEASCA ..CIMBRUL!!CARNEA DIN CARE SE FAC ADEVARATII MICI ESTE CARNEA DE VITA DE LA GATUL VITEI IN COMBINATIE CU SEUL. VITA ESTE BINE SA AIBE PANA IN 2 ANI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eXTReMe Tracker