1 mar. 2009

Ciorba de cartofi


Ingrediente:
500-600 g cartofi
morcov
patrunjel
telina
o ceapa de marime mijlocie
3 linguri de untdelemn
bors
zeama de castraveti
suc de rosii
leustean
tarhon
patrunjel
telina
Mod de preparare:
Zarzavatul si ceapa , rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute, cu untdelemnul, apoi totul se stinge cu 2 l de apa fierbinte.Cind zarzavatul este fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si o lingurita rasa de sare.Se fierb 15 - 20 minute, pana cind se inmoaie, fara sa se zdrobeasca, apoi ciorba se sareaza si se acreste dupa gust.Vara, se pun odata cu cartofii, un ardei si o rosie, taiate in felii.Pentru aroma, se adauga cite putin din fiecare frunza de verdeata.Tarhonul da un gust foarte bun.Se serveste ca atare sau dreasa cu galbenus sau cu smantana sau iaurt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eXTReMe Tracker