În aceasta epoca a fast-foodului, a preparatelor nesanatoase si impersonale, produse în serie,acest blog este o pledoarie pentru întoarcerea la vremurile mai bune, în care masa era un mic eveniment social al familiei, iar gospodina punea în farfuria celor dragi ceva din sufletul ei.
5 apr. 2009
Tortilla de patatas(tortilla de cartofi)
Timp de preparare:
20 min
Ingrediente:
4 oua,
1 ceapa mijlocie,
4 cartofi mijlocii,
sare,
piper,
ulei de masline,
putin lapte
Mod de preparare:
Se face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa nu iasa foarte plana.Cartofii se taie felii rotunde cam de 3-5 mm de grosime, daca sunt cartofi mari se taie in doua pe lungime si apoi felii. Se pun la prajit in ulei si se prajesc pana se fac bine, dar fara a se face crocanti. Ceapa se taie solzi si se prajeste si ea in alta tigaie sau se prajeste dupa ce sunt facuti cartofii.
Mod de servire:
Se serveste taiata in triunghiuri, calda sau rece
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu