19 iun. 2009

Lipie libaneza


Timp de preparare:
1,15min (complexitate redusa)

Ingrediente:
250ml apa calduta
25g drojdie proaspata
500g faina
un praf de sare
un praf de zahar

Mod de preparare:
Intr-un castron se dizolva drojdia in apa calduta,se adauga sarea,zaharul si faina treptat framantandu-se bine lasandu-le la dospit cca 1h.
Se imparte aluatul cat de mari doriti lipiile. Se intinde cu sucitorul si se da la cuptor cate 2 min pentru fiecare lipie.

4 comentarii:

  1. o facut cineva lipie din faina de orez?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numai restaurantele chinezesti stiu asemenea retete. intrebati si poate aveti noroc sa va spuna cum se face.succes!

      Ștergere
    2. buna,din faina tapioca am facut lipii si sunt foarte bune eu le condimentez si le mananc simple

      Ștergere
    3. apropo,poti cauta lipii la fara gluten si vezi acolo iti da multe variante

      Ștergere

eXTReMe Tracker