În aceasta epoca a fast-foodului, a preparatelor nesanatoase si impersonale, produse în serie,acest blog este o pledoarie pentru întoarcerea la vremurile mai bune, în care masa era un mic eveniment social al familiei, iar gospodina punea în farfuria celor dragi ceva din sufletul ei.
30 sept. 2009
PASTRAMA DE OAIE
Ingrediente:
carne de oaie tânără
sare grunjoasă
cimbru
boia,
piper,
rozmarin,
busuioc,
ienibahar
usturoi
Mod de preparare:
Carnea se scurge bine de sânge, se spală, se usucă puţin în vânt,
Se freacă bine cu cimbru şi celelalte condimente
Se cerne bine cu sare şi se pune într-un vas curat, de preferinţă de lemn
Se ţine în saramura pe care o lasă două - patru zile (mai puţin, dacă e frig), întorcându-se de trei ori pe zi
Se atârnă în vânt o zi, să se usuce cât de cât, dar nu mult, ca să rămână fragedă; se păstrează rulată, să-şî ţină un pic de zeamă.Se frige pe cărbuni, la grătar. Se poate afuma, la fum rece de rumeguş de foioase
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Hola. Ya la hice y me quedó deliciosa. El único problema que tuve fué que no puede conseguir madera especial para el ahumado, aquí no se consigue, pero la hice en el horno sin ahumar. Gracias y saludos desde Guadalajara, México.
RăspundețiȘtergere