30 sept. 2009

PASTRAMA DE OAIE



Ingrediente:
carne de oaie tânără
sare grunjoasă
cimbru
boia,
piper,
rozmarin,
busuioc,
ienibahar
usturoi
Mod de preparare:
Carnea se scurge bine de sânge, se spală, se usucă puţin în vânt,
Se freacă bine cu cimbru şi celelalte condimente
Se cerne bine cu sare şi se pune într-un vas curat, de preferinţă de lemn
Se ţine în saramura pe care o lasă două - patru zile (mai puţin, dacă e frig), întorcându-se de trei ori pe zi
Se atârnă în vânt o zi, să se usuce cât de cât, dar nu mult, ca să rămână fragedă; se păstrează rulată, să-şî ţină un pic de zeamă.Se frige pe cărbuni, la grătar. Se poate afuma, la fum rece de rumeguş de foioase

Un comentariu:

  1. Hola. Ya la hice y me quedó deliciosa. El único problema que tuve fué que no puede conseguir madera especial para el ahumado, aquí no se consigue, pero la hice en el horno sin ahumar. Gracias y saludos desde Guadalajara, México.

    RăspundețiȘtergere

eXTReMe Tracker