1 oct. 2009

TOCANA DE LEGUME CU CARNE DE OAIE


Ingrediente:

1/2 carne de oaie nu prea grasa,
200 g ceapa,
3 ardei grasi (300 g ),
1/2 kg cartofi,
1/2 kg rosii,
2 morcovi
piper,
boia,
untdelemn,
patrunjel,
o foaie de dafin,
sare

Mod de preparare:


Ceapa taiata in felii subtiri, se caleste la foc mic, in 50 ml untdelemn, impreuna cu o lingurita rasa de sare (ca sa se lase mai repede apa) pana cand scade apa ce o lasa si devine lucioasa (cca 10 minute). Se adauga 1/2 lingurita cu boia de ardei, se amesteca de 2 ori si imediat se pune carnea taiata in bucati mici care se amesteca, 2 minute, pana cand se coaguleaza la suprafata; apoi, totul se stinge cu 200 ml apa fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, amestecind mai des, ca sa nu se arda ceapa, si completind lichidul, cand acesta scade. Daca pe parcurs se arde ceapa, nu se mai pune apa, ci se schimba mancarea in alta cratita, altfel aceasta va capata un gust foarte neplacut. Dupa ce carnea s-a muiat foarte bine, se adauga ardeii taiati in felii subtiri , cartofii, in forma de sferturi de 2 cm grosime,morcovii, rosiile curatate de coaja (daca se poate) si taiate in felii de 2 cm grosime, un virf de cutit cu piper sau dupa gust, o lingurita rasa de sare si apa, cit sa acopere. Mancarea se amesteca putin, se lasa pe plita sa fiarba acoperita, la foc mic,sau se introduce in cuptor, tot acoperita, unde se lasa cca. 30 minute, pana cand fierb bine toate, fara sa se mai amestece in cratita (zarzavatul sa ramana intreg). Cand toate sunt fierte, se potriveste gustul cu sare.
Mod de servire:
Mancarea se presara cu patrunjel taiat marunt si se serveste fierbinte.

Un comentariu:

eXTReMe Tracker