18 feb. 2009

Friptura la tava


Cam tot ce ai de facut este ca, din ajun, sa lasi carnea la marinat si apoi sa pui totul la cuptor.
Ingrediente:
pentru 4 portii :
1 kg pulpa de porc
400 ml suc de portocale
150 ml vin alb, sec
2 lingurite seminte de fenicul
100 g masline verzi
2 cartofi mari, curatati si taiati bucati
1 lingura frunze de salvie
Mod de preparare:
1. Preincalziti cuptorul la 230 C. Daca bucata de carne este acoperita de sorici, crestati-l in forma de grilaj. Intr-un vas din portelan, pregatiti marinata: amestecati sucul de portocale, vinul si semintele de fenicul. Asezati carnea in vas si lasati-o la marinat peste noapte.
2. Asezati maslinele si cartofii intr-o tava de friptura si presarati un praf de sare. Turnati deasupra marinata. Ca sa obtineti o friptura rumenita crocant, frecati bucata de carne cu sare grunjoasa. Puneti bucata de carne peste legume si dati la cuptor timp de 25 minute. Micsorati flacara la semnul 190C si continuati sa tineti la cuptor inca 1 ora si 10 minute. Pentru a vedea daca friptura este patrunsa, crestati-o; zeama care se scurge trebuie sa fie limpede. In ultimele 30 minute, presarati frunzele de salvie. Serviti friptura cu cartofii si sosul din tava.
eXTReMe Tracker