18 feb. 2009

Purcel de lapte la cuptor



Reteta 1
Ingrediente:
purcel de lapte,untura,unt,bors,bere,miere,tuica
Mod de preparare:
Se unge o tavã potrivitã cu 1 lingurã de unturã si 1 lingurã de unt; pe fundul tãvii se aseazã un pat de crengute jupuite de brad.
Se curata purcelul pânã-i alb si curat, se sãreazã-pipereazã dupã voie, se unge cu unt si unturã si se potriveste în tavã,se dã tava la cuptor la foc mic si se toarnã apã, bors si bere, în pãrti egale, calde, sã se facã abur si sã miroasã carnea a pâine.
Se stropeste tot timpul purcelul cu sos din tavã; dacã trebuie, se mai pune bere si bors.Pe langa acestea mai merge din zeama din tava si cu miere facut un sos gros cu care ungem purcelul.
Spre sfârsit, când e carnea moale si pielea s-a aurit, în tavã se pune 1 pahar de vin si 1paharel de tuicã, sã-i dea miros bun,se scoate purcelul din tava si se pune 30-40 de minute pe gratar sa-l friga si pe burta.

Reteta 2

Ingrediente:
1 purcel de lapte, 1 lingura de untura, bere, 1 catel de usturoi,sare sau condimente pentru grill,piper macinat, maghiran, cimbru, busuioc, seminte de mustar pisate,1 lamaie sau un mar.
Mod de preparare:
Se amesteca usturoiul zdrobit cu condimentele si se freaca bine purcelul pe dinauntru.
Se unge cu untura pe dinafara, se desface botul, se propteste cu un betigas, se asaza in tava si se da la cuptor.
Dupa ce se topeste untura de pe purcel, se unge cu bere si cu o bucatica de soric si se lasa la cuptor pana se rumeneste.
Se scoate purcelul pe un fund de lemn, se taie capul cu barda ca sa iasa aburii si sa nu se inmoaie friptura, se taie felii de-a curmezisul, se asaza pe o tava si se pune in gura purcelului un mar sau o lamaie.
(reteta 2 este preluata de pe site-ul http://www.retete-online.com/retete/_fripturi/friptura-purcel-tava-ro.php)
eXTReMe Tracker