18 feb. 2009

Mancare de castraveti murati


Acrisoarã si plãcutã, proaspãtã iarna si rãcoroasã vara
Ingrediente:
1 pahar bulion rosii
1 kg castraveþi murati (în saramurã)
3 cepe
1 kg carne (porc, mânzat, miel,pui)
2 linguri unturã (ulei)
piper
1 creangã de cimbru uscat
mãrar
Mod de preparare:
Ceapa se toacã pestisori si se pune la cãlit în grãsime,când s-a muiat se adaugã carnea, sã se rumeneascã.Când a prins coajã se stinge cu apã caldã si se lasã sã fiarbã jumãtate de orã.
Castravetii se taie îmbucãturi, se spalã bine, sã nu fie prea sãrati si se pun în mâncare, cu piper si cimbru apoi se toacã mãrarul.
Dacã s-au muiat nitel, se toarnã si bulionul; dupã încã jumãtate de orã mâncãrica e gata, se presarã mãrarul.
eXTReMe Tracker