2 feb. 2009

CIORBA DE BURTA


Una din cele mai populare ciorbe, pe placul gurmanzilor si nu numai este ciorba de burta. Ciorba de burta este ciorba pentru care fiecare are o reteta proprie, care nu e definitiva, pentru ca reteta de ciorba de burta se perfectioneaza, evolueaza in timp. Amatorii de ciorba de burta va vor spune ca este cea mai savuroasa, mai hranitoare si mai delicioasa din toate ciorbele. Mai ales ca ciorba de burta merge perfect cu un paharel de tarie rece, vara sau cu tuica fiarta in zilele friguroase.
Ingrediente:
1 kg burta de vaca
1 kg oase de vaca
2 morcovi
2-3 cepe
4 oua
1 telina
1 legatura leustean
1 capatana de usturoi sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se curata burta si picioarele, dupa care se oparesc si iar se spala cu apa rece si putin otet; Se pun intr-o oala mare oasele sparte dedesubt si burta infasurata deasupra se toarna 2 l de apa rece si se dau la fiert la foc incet, cu cat mai mult cu atat mai bine, pana se desprinde carnea de pe os, cum se spune (se foloseste cu succes orice oala sub presiune); Se adauga telina, ceapa, morcovii fara de care nu se poate si piperul; Cand totul a fiert, se scoate carnea deoparte, se taie burta si carnea in fasii potrivite. Apoi se introduce din nou in zeama si se mai da cateva clocote; La sfarsit, zeama se raceste si se strecoara adaugandu-i galbenus de ou si smantana; Se drege totul cu smantana si otet.

Un comentariu:

  1. Draga Bogdan, de aici din Calgary, iti multumesc din suflet pentru reteta de ciorba de burta. Am notat-o si o s-o incerc in weekendul asta. Esti un bucatar desavarsit si toate retetele tale sunt pe gustul meu si a familiei mele. Am incercat deja cateva dintre ele si mi-au reusit, iar gustul a fost desavarsit.Numai bine si mii de multumiri inca o data.

    RăspundețiȘtergere

eXTReMe Tracker