2 feb. 2009

Saramura de crap








Avem nevoie de :1 crap de 1-1,5 kg2 ardei ( unul rosu si unul verde)2 rosii1 ardei iute2-3 catei de usturoi250 ml suc de rosii,sare, piper1 foaie de dafin ( optional)Pestele se curata de solzi si de intestine,se spala bine in mai multe ape si se taie bucati sau se lasa intreg. Se sareaza bine si se pune la copt pe gratarul de la aragaz. Dedesubt se pune o tava cu apa.Intre timp punem pe foc o oala cu apa ( vreo 2,5l) , ardeii grasi, rosia , le taiem felii le prajim putin pe gril si apoi le punem in oala cu apa.
Mai adaugam ardeiul iute taiat felii, usturoiul tocat, sucul de rosii, piper si optional o foaie de dafin. Dupa ce pestele s-a prajit indeajuns il scoatem cu grija si il punem in oala.
Lasam sa stea cateva minute cu capacul pus si focul stins( sa se patrunda bine ) si apoi il servim bineinteles cu mamaliguta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eXTReMe Tracker