6 feb. 2009

Ciorba de fasole cu sira de porc afumata


Timp de preparare:1 ora(complexitate redusa)
Ingrediente:
1/4 kg sira de porc afumata,
100 g fasole alba noua,
1 morcov,
1 pastarnac mic,
1 radacina patrunjel,
1 ceapa,
1 foaie de dafin,
1/4 l zeama de varza acra,
1 ramurica tarhon,
2-3 fire patrunjel,
5-6 boabe de
piper,
sare
Mod de preparare:
Se taie sira de porc, se spala si se fierbe timp de 5 minute. Se scurge, se spala dinnou si se pune la fiert intr-o oala cu 1 litru de apa. Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert 15 minute. Se scurge si se pune la fiert intr-o alta apa fierbinte, cu putina sare. Se curata zarzavaturile, se spala si se taie cubulete. Cand afumatura este fiarta, se adauga in oala fasolea si legumele si se lasa sa fiarba impreuna, acoperit, 20 de minute. Separat, se fierbe zeama de varza impreuna cu leusteanul, crenguta de tarhon, boabele de piper si foaia de dafin. Se strecoara si se toarna in ciorba dupa ce au fiert legumele. Se sareaza ciorba dupa gust si se mai lasa pe foc pentru cateva clocote. Se toaca patrunjelul.
Mod de servire:
Ciorba se toarna in farfurii si se presara patrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eXTReMe Tracker