Ingrediente
Perişoare:
200 g miez pâine albă
200 g miez pâine albă
l ceapă rasă
4 ouă mari
4 ouă mari
100 g făină
piper măcinat (după gust)
piper măcinat (după gust)
l lingură rasă sare
l legătură mărar tocat
l kg peşte alb (şalău, biban, ştiucă dar merge şi orice alt peşte)
Zeama
l kg peşte alb (şalău, biban, ştiucă dar merge şi orice alt peşte)
Zeama
3 ardei graşi
4 roşii coapte
150 g morcovi
150 g ţelină
150 g ţelină
100 g păstârnac
l ceapă
l l borş
l l borş
leuştean
sare
peşte (ce rămâne de la dezosare)
peşte (ce rămâne de la dezosare)
Mod de preparare
Se toacă bucăţele ardeii, ceapa, roşiile, se rad morcovii, ţelină,păstârnacul
Se pun, în 3 l apă, la fiert
Se dezosează peştele
Se fierb, separat, în 3 l apă, oasele rămase de la dezosare« Carnea dezosată se toacă cu pâinea
Tocătura se amestecă bine cu ceapa rasă, ouăle, făina, piperul, sareşi mărarul
După 30 de minute, la zeama a cu legume se adaugă apa a cu peşte, strecurată, să fiarbă 10 minute împreună.Se pune borşul
Se formează perişoare de mărimea unei nuci (într-o linguriţă) şi sepun în zeamă clocotind molcom.
După un sfert de oră se ia de pe foc, se aromează cu leuştean foartefin tocat
Se toacă bucăţele ardeii, ceapa, roşiile, se rad morcovii, ţelină,păstârnacul
Se pun, în 3 l apă, la fiert
Se dezosează peştele
Se fierb, separat, în 3 l apă, oasele rămase de la dezosare« Carnea dezosată se toacă cu pâinea
Tocătura se amestecă bine cu ceapa rasă, ouăle, făina, piperul, sareşi mărarul
După 30 de minute, la zeama a cu legume se adaugă apa a cu peşte, strecurată, să fiarbă 10 minute împreună.Se pune borşul
Se formează perişoare de mărimea unei nuci (într-o linguriţă) şi sepun în zeamă clocotind molcom.
După un sfert de oră se ia de pe foc, se aromează cu leuştean foartefin tocat
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu