9 feb. 2009

CIORBĂ DE PERIŞOARE DE PEŞTE


Ingrediente
Perişoare:
200 g miez pâine albă
l ceapă rasă
4 ouă mari
100 g făină
piper măcinat (după gust)
l lingură rasă sare
l legătură mărar tocat
l kg peşte alb (şalău, biban, ştiucă dar merge şi orice alt peşte)
Zeama
3 ardei graşi
4 roşii coapte
150 g morcovi
150 g ţelină
100 g păstârnac
l ceapă
l l borş
leuştean
sare
peşte (ce rămâne de la dezosare)
Mod de preparare
Se toacă bucăţele ardeii, ceapa, roşiile, se rad morcovii, ţelină,păstârnacul
Se pun, în 3 l apă, la fiert
Se dezosează peştele
Se fierb, separat, în 3 l apă, oasele rămase de la dezosare« Carnea dezosată se toacă cu pâinea
Tocătura se amestecă bine cu ceapa rasă, ouăle, făina, piperul, sareşi mărarul
După 30 de minute, la zeama a cu legume se adaugă apa a cu peşte, strecurată, să fiarbă 10 minute împreună.Se pune borşul
Se formează perişoare de mărimea unei nuci (într-o linguriţă) şi sepun în zeamă clocotind molcom.
După un sfert de oră se ia de pe foc, se aromează cu leuştean foartefin tocat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eXTReMe Tracker