9 feb. 2009

Prajitura crocanta cu mere


Ingrediente:
Pentru aluat:
40g biscuiţi cu aromă de migdale,
125g făină, sare,
75g unt moale,
50g zahăr tos,
1 plic de zahăr vanilat.
Pentru umplutură: 750g mere, 25g unt, 2 linguri zahăr tos, ½ linguriţă scorţişoară
Mod de preparare:
1.Umpleţi o pungă cu biscuiţi şi presaţi-i cu făcăleţul până se fărâmiţează de tot. Puneţi într-un castron făină, sare, unt, şi amestecaţi până veţi obţine o masă cremoasă şi omogenă. Apoi adăugaţi şi zahărul tos, zahărul vanilat şi biscuiţii fărâmiţaţi. Aşezaţi compoziţia într-o tavă rotundă (diam. 24cm) tapetată cu hârtie specială, presaţi aluatul apoi daţi-l la răcit.
2. Încingeţi bine cuptorul la 200ºC. Pentru umplutură curăţaţi merele de coajă, tăiaţi-le în 4 apoi daţi fiecare sfert pe o răzătoare specială până veţi obţine felii subţiri. Aranjaţi toate aceste felii pe aluat.
3. Topiţi untul şi turnaţi toată cantitatea peste mere. Amestecaţi zahărul tos şi scorţişoara într-un castronel apoi presăraţi-le peste fructe. Daţi prăjitura la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 30-40 minute şi verificaţi din când în când dacă zahărul de deasupra în cepe să se caramelizeze. Imediat cum observaţi acest lucru scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi-o pe un grătar. Mod de servire
Ornaţi-o cu zahăr pudră, tăiaţi-o în felii ca de tort.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eXTReMe Tracker