7 feb. 2009

PUI LA CEAUN


Ingrediente:
1 pui de I kg
sare,
piper,
papricã
ulei destul (unturã!)
Mod de preparare:
Puiul fara tacâmuri si mãruntaie se freacã cu sare, piper si boia. Se încinge grãsime într-un ceaun, cât sã acopere pãsãroiul ,se pune puiul gras si cãrnos sã fiarbã în unturã (asta usucã si închide pieile în uluitoare scoarte rosii-arãmii) cam o juma’ de ceas
Mod de servire:
Se oferã cu mujdei smântânos, pâine caldã si servete multe, sã-si poatã sterge mâinile mesenii, cã n-o sã aibã timp de furculite. Iar vinul, la bardacã, chiar dacã suntem pe lângã Dunãre, numai Bãbeascã Neagrã de Uricani,dar merge si cu Zaibar oltenesc sau Cabernet

Un comentariu:

  1. Imi place reteta, este foarte frumos explicata si foarteeee apetisanta.

    RăspundețiȘtergere

eXTReMe Tracker