3 feb. 2009

Ciorba de salata verde


Avem nevoie de:

3 capatini de salata verde
2 cepe mari
1 capatina de usturoi
1 cutie de smintina
1 packet de bacon felii(500gr.)
6+2 oua
patrunjel verde(cam 2 linguri)
sare cam 2 linguri
½ lingura piper
Se ia o oala de cam 6-7 l si se umple cam 3/4cu apa rece. Se pune apa cu sarea,usturoiul presat marunt si ceapa tocata marunt,la fiert la foc medium-maxim, sa fiarba. Se spala si se taie salata cam de 2 degete latime si se pune la scurs. Luam bacon si il taiem cam de 1 deget latime. Luam o tigaie care nu lipeste sau tigaie normala si punem putin ulei ca sa putem cali si reduce bacon-ul,il aducem la stagiul de jumeri.Cind jumerii sunt gata ii scoatem pe o farfurie si in grasimea ramasa sau o putem scurge(optional), facem o omleta din 6 oua.O rupem in bucati mici cu lingura sau o taiem in bucati mici cu cutitul. Cind omleta este gata o scoatem pe o farfurie. Luam salata care a sta la scurs si o punem in oala,in apa care fierbe.Lasam salata sa fierba cam 5-10 min doar atit cit sa se inmoaie.Adaugam imediat bacon-ul si omleta dupa care oprim focul. Intre timp,cu cele 2 oua ramase crude ,le separam galbenusul de albus,iar cu cele 2 galbenusuri le frecam cu smantina,si patrunjelul tocat marunt.Le amestecam pe toate intr-un castron mare. Lasam ciorba sa se opreasca din fiert si sa se aseze bine,cam 15 min dupa care luam ca 5-6 linguri de ciorba si temperam smintina din castron.Dupa fiecare cup de ciorba adugata in smintina amestecam ca sa nu se taie smantina de la cioba calda,Asa procedam pina aducem smintina la aceasi temperatura cu ciorba,dupa care varsam smintina peste ciorba ramasa in oala.Amestecam usor dupa care se poate servi. Ptr. cine vrea sa excluda bacon-ul,o poate face fara probleme dar nu se poate exclude omleta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eXTReMe Tracker