2 feb. 2009

Ciorba radauteana


Gustul acestei ciorbe este identic cu al ciorbei de burta si este mult mai dietetica.

Timp de preparare:
1h 30 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
4 pulpe de pui cu tot cu spate sau 6-7 pulpe fara spate sau 4 bucati piept de pui, 4 morcovi, 2 radacini,
patrunjel sau pastarnac, 2 ardei capia sau grasi, 5 galbenusuri de ou, 400 grame smantana, otet, usturoi, verdeata dupa gust
Mod de preparare:

Se pun la fiert, in aproximativ 2,5 l apa, pulpele si legumele, cu o lingura de sare sau condimente de tip Knorr. Se lasa sa fiarba pana ce carnea devine foarte frageda (se desprinde de pe os). Se strecoara supa obtinuta. Carnea si legumele se taie in bucati mici (se arunca pielea si oasele) si se pun inapoi in supa, la fiert. Intre timp se bat impreuna, cu mixerul, smantana si galbenusurile de ou. Cand supa da in clocot, se toarna compozitia de smanatana si ou, amestecand continu. Se adauga piper si eventual verdeata maruntita. Se mai fierbe cateva minute.Se serveste fierbinte cu mujdei de usturoi otet si ardei iute

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eXTReMe Tracker