Ingrediente:
125 g unt (jumatate de pachet)
200 g zahar pudra
1 ceasca de lapte
100 g ciocolata de menaj
1 pahar de frisca batuta
1 pliculet zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie
Pentru decor:
4 tablete de ciocolata (alba si/ sau neagra)
4 linguri frisca
Mod de pregatire:
Ciocolata se rupe bucatele si se pune intr-un vas la foc mic, pana se topeste. Se adauga laptele si se lasa sa se ingroase compozitia, amestecand din cand in cand. Cu o lingura de lemn, se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga ciocolata si se amesteca repede ca sa nu se taie crema. (Se aromatizeaza cu zaharul vanilat sau esenta de vanilie). Se pune apoi treptat frisca, amestecand usor ca sa omogenizeze bine.Crema se distribuie in cupe sau castronele, se orneaza cu frisca, se rade ciocolata alba si neagra pe deasupra si se tine in frigider, pana se raceste bine.