Ingrediente:
8 ciocanele de pui (partea inferioara a pulpei),
sare,
piper,
boia,
3 dovlecei,
1 vanata,
3 linguri ulei de masline,
1 ceapa,
1 catel de usturoi,
500 g miez de rosii taiat bucatele,
1 crenguta rozmarin.
Mod de preparare:
Se spala ciocanelele, se zvanta, se condimenteaza, se pun intr-o forma termorezistenta unsa cu ulei si se prajesc 30 de minute in cuptorul incins la 220° C. · Se spala dovleceii si vanata, se taie bucati marunte si se prajesc in uleiul incins. Se adauga ceapa si usturoiul curatate si tocate, se prajesc putin, se sareaza, se pipereaza, apoi se incorporeaza rosiile si rozmarinul. Se lasa inca 15 minute sa fiarba incet si se mai gusta o data de sare si piper. Ciocanelele rumenite se servesc calde, impreuna cu ghiveciul (ratatouille) si cu cartofii fierti sau pur si simplu cu paine alba. Un sfat util: In loc de ciocanele se pot folosi si pulpele superioare, dar numai 4 bucati, pentru ca sunt mai mari si mai carnoase. Se prajesc 45 de minute in loc de 30.
Se spala ciocanelele, se zvanta, se condimenteaza, se pun intr-o forma termorezistenta unsa cu ulei si se prajesc 30 de minute in cuptorul incins la 220° C. · Se spala dovleceii si vanata, se taie bucati marunte si se prajesc in uleiul incins. Se adauga ceapa si usturoiul curatate si tocate, se prajesc putin, se sareaza, se pipereaza, apoi se incorporeaza rosiile si rozmarinul. Se lasa inca 15 minute sa fiarba incet si se mai gusta o data de sare si piper. Ciocanelele rumenite se servesc calde, impreuna cu ghiveciul (ratatouille) si cu cartofii fierti sau pur si simplu cu paine alba. Un sfat util: In loc de ciocanele se pot folosi si pulpele superioare, dar numai 4 bucati, pentru ca sunt mai mari si mai carnoase. Se prajesc 45 de minute in loc de 30.