Reteta 1
Complexitate:
medie
Timp de preparare:
2 1/4h
Ingrediente:
1 kg carne de vita,vanat sau porc
1 linguta faina
3 cani supa de vita
1 1/2 pahar vin rosu demisec
cateva bucati de ansoa
2 lingurite mustar Dijon
sare
piper
Mod de preparare:
Scoate carnea cu 30 minute inainte de a o gati din frigider, pentru a-i permite sa ajunga la temperatura camerei. Incalzeste cuptorul la 220 oC. Asezoneaza bine carnea cu sare si piper, pune-o intr-o tava fara ulei si lasa-o l cuptor pentru 15 minute. Redu temperatura cuptorului la 160 oC si lasa friptura la cuptor inca o ora si jumatate. Cand friptura este gata aseaza-o pe un fund de lemn, acopera-o cu folie de aluminiu si lasa-o timp de 15 minute ''sa respire''.
Intre timp prepara sosul. Indeparteaza grasimea din tava, cu exceptia a 2 linguri. Pune cele 2 linguri intr-o craticioara pe foc si adauga faina. Toarna supa treptat, amestecand. Adauga vinul, ansoa maruntit si mustarul de Dijon. Amesteca incontinuu pana se formeaza un sos gros si omogen. asezoneaza cu sare si piper. Toarna intr-o sosiera si serveste alaturi de friptura.
1 kg carne de vita,vanat sau porc
1 linguta faina
3 cani supa de vita
1 1/2 pahar vin rosu demisec
cateva bucati de ansoa
2 lingurite mustar Dijon
sare
piper
Mod de preparare:
Scoate carnea cu 30 minute inainte de a o gati din frigider, pentru a-i permite sa ajunga la temperatura camerei. Incalzeste cuptorul la 220 oC. Asezoneaza bine carnea cu sare si piper, pune-o intr-o tava fara ulei si lasa-o l cuptor pentru 15 minute. Redu temperatura cuptorului la 160 oC si lasa friptura la cuptor inca o ora si jumatate. Cand friptura este gata aseaza-o pe un fund de lemn, acopera-o cu folie de aluminiu si lasa-o timp de 15 minute ''sa respire''.
Intre timp prepara sosul. Indeparteaza grasimea din tava, cu exceptia a 2 linguri. Pune cele 2 linguri intr-o craticioara pe foc si adauga faina. Toarna supa treptat, amestecand. Adauga vinul, ansoa maruntit si mustarul de Dijon. Amesteca incontinuu pana se formeaza un sos gros si omogen. asezoneaza cu sare si piper. Toarna intr-o sosiera si serveste alaturi de friptura.
Reteta 2
Ingrediente:
1 kg de carne de vita,porc,pui,vanat
2 linguri ulei
2 cepe
1 morcov
3 catei de usturoi
1 pahar cu vin alb
dafin
cimbru
sare si piper
1 kg de carne de vita,porc,pui,vanat
2 linguri ulei
2 cepe
1 morcov
3 catei de usturoi
1 pahar cu vin alb
dafin
cimbru
sare si piper
Modul de preparare:
Spalati carnea, curatati-o de toata pielita si leagati-o cu o sfoara astfel incat sa capete o forma de salam. Puneti-o intr-o cratita cu ulei incins si rumeniti-o bine pe toate partile. Adaugati doua cepe intregi, un morcov feliat, dafin, piper, usturoi, cimbru si turnati apa cat sa acoperiti carnea. Puneti-le sa fiarba la foc mic cu cratita acoperita iar cand zeama a scazut si carnea a fiert bine, se scoate cratita si se tine la cald. Aruncati cimbrul si dafinul, adaugati in sosul din cratita vinul si lasati-le sa mai dea cateva clocote. Scoateti friptura pe un platou, indepartati sfoara, taiati carnea felii si turnati sosul deasupra.
Spalati carnea, curatati-o de toata pielita si leagati-o cu o sfoara astfel incat sa capete o forma de salam. Puneti-o intr-o cratita cu ulei incins si rumeniti-o bine pe toate partile. Adaugati doua cepe intregi, un morcov feliat, dafin, piper, usturoi, cimbru si turnati apa cat sa acoperiti carnea. Puneti-le sa fiarba la foc mic cu cratita acoperita iar cand zeama a scazut si carnea a fiert bine, se scoate cratita si se tine la cald. Aruncati cimbrul si dafinul, adaugati in sosul din cratita vinul si lasati-le sa mai dea cateva clocote. Scoateti friptura pe un platou, indepartati sfoara, taiati carnea felii si turnati sosul deasupra.
Reteta 3
Durata :
1 ora
Ingrediente:
1 kg. cotlet,
2 cepe mijlocii,
3-4 buc. rosii,
1 pahar vin,
putina nucsoara rasa,
sare, piper
Preparare:
Preparare:
Bucata de cotlet spalata se presara cu sare si piper, se lasa 10-15 minute, dupa care se asaza intr-un vas potrivit de mare si se da la cuptor la foc iute sa se friga. Dupa cca 30 minute, se adauga ceapa taiata rondele, rosiile intregi, vinul si nucsoara si se acopera vasul cu un capac. Cind carnea este patrunsa bine, se scoate din vas si se pune pe un platou. Sosul se paseaza, se pune intr-o sosiera si se serveste impreuna cu carnea.
Sugestie:
Nucsoara se poate inlocui cu cimbru.
Nucsoara se poate inlocui cu cimbru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu