23 feb. 2009

Budinca de clatite cu carne


Ingrediente:
350 g de carne fara oase
2 cepe
1 felie de paine
1 ou
50-60 g de unt
4-6 linguri de smantana
verdeata
sare
piper
pentru clatite:
2 oua
3 linguri de faina
1 ceasca de lapte
Mod de preparare:
Tocam carnea si o punem intr-o cratita cu ceapa taiata marunt si o bucatica de unt, acoperim si o lasam sa fiarba in sucul ei, amestecand din cand in cand, sa nu se prinda. Dupa ce carnea este bine fiarta (la nevoie mai punem apa), se potriveste de sare si piper si se lasa sa se racoreasca. Apoi se mai da o data prin masina de tocat carne, cu felia de paine care se adauga la sfarsit, ca sa impinga carnea toata afara. Tocatura se amesteca apoi cu oul si verdeata. Cu aceasta compozitie se umplu clatitele, preparate in prealabil, se asaza intr-o tava, se unge cu smantana si se pun la copt 10-15 minute. Se serveste calda.
Sugestie:
Clatitele se mai pot umple si cu cascaval sau branza dulce cu stafide

Un comentariu:

eXTReMe Tracker