16 feb. 2009

Zacusca de vinete



Ingrediente:
8 kg de vinete
2 kg ceapa
1 kg ardei capia
2 kg ardei gras
2 kg gogosari
3 kg rosii
1 l ulei
enibahar
piper
boabe
foi de dafin
sare
Mod de preparare:
Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se dau prin masina de tocat; Se curata ceapa, se spala, se da prin masina de tocat si se pune la calit; Se spala rosiile, se curata de pielita si se toaca; Se pun vinetele, ardeii, rosiile si ceapa, intr-o cratita suficient de mare, se toarna uleiul si se lasa pe foc potrivit; Se adauga mirodeniile si sarea in functie de gust si se lasa pe foc amestecand din cand in cand; Dupa ce legumele au fiert, se pune la cuptor si se lasa sa scada; Se pune in borcane cat este calda, iar borcanele se vor pune apoi intr-o tava de cuptor, in cuptorul incins dar cu focul stins. Se lasa borcanele in cuptor pana prind putina coaja deasupra, se scot si se inchid.
Sugestii:
Daca vreti sa obtineti o zacusca mai dietetica renuntati la ceapa si in acest caz, reduceti si cantitatea de ulei

Daca vreti sa fiti siguri ca nu o sa aveti probleme cu zacusca timp indelungat puteti sa adaugati cam 1/4 aspirina la un borcan de 400 g

Zacusca de vinete va avea un gust si mai bun, daca se adauga si 3-4 morcovi rasi prin razatoarea mica
eXTReMe Tracker