23 feb. 2009

Papanasi cu mere


Ingrediente:
500 g de faina,
2 pahare lapte sau apa,
2 oua,
2 linguri unt,
1 lingura zahar,
1/2 lingurita sare,
25 g drojdie,
3-4 mere
Mod de preparare:
Se desface drojdia in lapte sau apa calda, se adauga unt, oua, zahar, sare si batand bine se toarna treptat faina; dupa aceea vasul cu aluat se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca. Se curata merele de coaja si la mijloc si se taie felii subtiri(sau se dau prin razatoare). Cind aluatul a crescut se amesteca cu merele. Aluatul se ia imediat cu lingura udata in apa si se prajesc papanasii in tigaie, in ulei incins.
Se serveste cu smantana dulce si dulceata(de mere).

5 comentarii:

  1. Hm, ce buni sunt papanasii! :)

    PS: Ti-am lasat o leapsa la mine pe blog! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac tare mult papanasii. Din cand in cand merg la Restaurantul la Mamma sa mananc. Acum, vazandu-i pe ai tai...cred ca as putea sa incerc sa fac si eu.
    O Duminica frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bun gasit!
    Cum se ajunge la forma rotunda? Coca se modeleaza sau e oarecum fluida? Merele nu pot fi puse rase in coca?
    lavinia

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. pentru a se ajunge la forma rotunda,se ia din recipient coca,se face o bila,se turtesc capetele apoi se apasa cu degetul sau cu un tub,etc in mijloc.
    2.coca trebuie sa fie mai tare ca sa se poata modela
    3.merele se pot pune in aluat daca sunt scurse in prealabil de zeama...pofta buna

    RăspundețiȘtergere
  5. Super , trebuie sa-i fac ! multzam . Hugs !

    RăspundețiȘtergere

eXTReMe Tracker