26 feb. 2009

Pirjoale


Ingrediente:
500 g de carne
2 felii paine alba
1/2 pahar pesmet
5-6 lingurite supa sau apa
2 linguri untura
2 oua, verdeata
2-3 catei de usturoi
1 ceapa
sare
piper
Mod de preparare:
Cea mai buna carne pentru parjoale sunt antricoatele, desi sunt bune si celelalte parti (in afara de cele pentru supa). Painea alba pentru parjoale trebuie sa fie veche. Apa este necesara pentru ca parjoalele sa fie mustoase. Parjoalele sint mai gustoase daca apa se inlocuieste cu lapte sau cu supa de carne. Tocatura se prepara astfel: se curata carnea de pielite, se taie bucatele si se trece de doua ori prin masina de tocat,impreuna cu miez de piine alba rece inmuiat in apa sau in lapte si stors. Se adauga 5-6 lingurite de apa rece sau supa de carne, ceapa tocata marunt si prajita in untura verdeata taiata marunt, oua, sare, piper si usturoi pisat. Se bate bine compozitia cu o lingura de lemn pana se obtine o pasta uniforma. Se formeaza cu mana pirjoale in forma lunguiata, se dau prin pesmet si se prajesc in grasime bine incinsa, la foc potrivit. Parjoalele se prajesc numai cu putin timp inainte de a le servi la masa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eXTReMe Tracker