23 feb. 2009

Porkolt


Ingrediente:
burta fiarta si taiata felii
3-4 cepe de marime mijlocie
1-2 ardei grasi sau pasta de ardei sau boia
1 lingura crema gulas
2-3 rosii decojite
1/2 lingurita de ardei iute taiat feliute
patrunjel verde maruntit
3 catei de usturoi
4 linguri de Ketchup dulce
2 linguri otet
3 linguri zahar
sare
piper
creier de porc
300-400 gr.ulei sau untura(2 liguri)
Mod de preparare:
Burta se pune la fiert in apa cu otet ,sare ,piper boabe , 6-7 catei de usturoi aproximativ 20 min. dupa ce a inceput sa fiarba. Aruncam apa si spalam burta in apa si repetam procedura de mai sus cu diferenta ca de aceasta data il lasam sa fiarba pana burta este moale. Se scoate se spala si se taie fasii.Se taie ceapa si ardeii cubulete si se calesc pe ulei sau untura . Se pune burta ,adaugam rosiile taiate felii sau cubulete,punem sare ,piper, crema de gulas, kechup , ardeii iuti si le calim asa toate sa se intrepatrunda .Punem apa cat sa le acopere adugam si usturoiul taiat felii si patrunjelul tocat si lasam sa fiarba pana scade cam de un deget apa de pe el. In acest moment adaugam creierii si amestecam si adaugam 2 linguri de otet (sau 1 lingura) si zaharul. Trebuie sa obtinem un gust dulce acrisor si picant ( datorita ardeilor iuti.)Se lasa sa fiarba mai departe pana se mai ingroase sosul.
Sugestii:
In loc de burta si creieri,se poate pune orice fel de carne(porc,vitel,vita,miel),taiata cubulete.

Un comentariu:

  1. Bogdan, cautam un contact form pe blog si nu reusesc, imi trimiti te rog un email, ca vreau sa-ti propun ceva. Multumesc. Tibor. netpizza1@gmail.com

    NetPizza.ro

    RăspundețiȘtergere

eXTReMe Tracker