9 feb. 2009

Pui umplut


Ingrediente:4 portii
Pui 1 buc (1.5 kg aproximativ)
Ciuperci Champinion 0.200 kg
Untura 0.100 kg
Untura de la slanina af. 0.050 kg
Oua 2 buc
Chifle 2 buc
Lapte 0.100 l
Piper 0.002 kg
Ceapa 0.100 kg
Patrunjel verde 1 leg.
Sare 0.050 kg
Mod de preparare
Se curata puiul,se spala si se desprinde pielea de pe piept si pulpe cu multa grija ca sa nu se rupa ,se sareaza si in interior si pe sub pielea desprinsa · Ciupercile se taie marunt si se calesc in untura de la slanina afumata · Chiflele se inmoaie in lapte amestecat cu apa dupa care se stoarce · Painea stoarsa se sfarma si se amesteca cu oua ,sare ,piper,ceapa taiata marunt,patrunjelul taiat marunt si la urma se adauga ciupercile taiate si calite · Cu aceasta umplutura se umple puiul pe sub piele si restul de umplutura se introduce in interiorul puiului · Untura se topeste si se pune intr-o tava in care prajim puiul pe toata suprafata dupa care se acopera puiul din tava cu folie de aluminiu · Puiul astfel acoperit se introduce la cuptor la o temperatura de 180 grade si se tine acolo cca.o ora intretimp se stropeste cu untura din tava · Inainte de a-l portiona lasam sa se racoreasca cca. 30 minute ca sa se poata taia mai bine.
Mod de servire
Se serveste cu garnitura de cartofi piure dar putem sa punem si legume sotate in unt s-au margarina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eXTReMe Tracker