2 feb. 2009

Supa cu naut


Reteta:60 ml ulei de masline 1 ceapa mare tocata 6-8 catei de usturoi presati 1 lingurita scortisoara 1 lingurita praf de cumin 1/8 lingurita praf de ardei iute 1 lingurita cu virf de paprika (boia dulce) 1 conserva de rosii taiate (400 ml) 3 conserve de boabe de naut (la fel ca cea de rosii), boabele scurse de zeama si trecute prin jet de apa. 1 litru supa de legume Sare - dupa gust si depinde si cita sare e in conserva de rosii, de naut si in zeama de supa. Piper 140-150g (5oz) spanac tinar (de salata)

Mod de preparare (timp estimat: 1 h, complexitate: redusa)

Intr-o oala se caleste ceapa in ulei. Cind e transparenta, se adauga usturoiul si mirodeniile si se mai tine 1-2 minute. Apoi se pun restul de ingrediente, in afara de spanac. Boabele de naut trebuie sa fie acoperite cu lichid. Daca nu, se mai adauga putina apa.Se da in clocot, apoi se face focul mic, se acopera si se lasa sa fiarba 45 minute.Se ia oala de foc si se paseaza partial nautul. Nu de tot! Sa ramina si boabe intregi.Se pune spanacul in oala, se amesteca, se acopera si se lasa pe foc 2-3 minute. Daca nu aveti spanac tinar, rupeti frunzele de spanac in bucati si tineti putin mai mult pe foc.Se gusta de sare si de piper si se serveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eXTReMe Tracker