16 feb. 2009

Tarta cu lamaie


Ingrediente:
175 g biscuiti
2 linguri de zahar pudra,
75 g unt,
3 lamai zemoase si bine coapte,
2 galbenusuri,
400 g lapte praf,
300 ml frisca batuta.
Mod de preparare:
1. Pisati biscuitii pana ce seamana cu pesmetul (sau zdrobiti-i mai mare si bagati-i apoi in mixer). Adaugati zaharul si amestecati usor. Varsati untul topit si amestecati din nou.
2. Ungeti usor fundul formei rotunde (de tarta) si puneti amestecul intr-un strat uniform. Apasati bine cu dosul unei linguri de supa. Puneti vasul la frigider, vreme de 30 de minute.
3. Dati pe razatoarea mica lamaile, bine spalate inainte, si stoarceti sucul. Puneti deoparte putina coaja, pentru decorat.
4. Despartiti albusul de galbenus. Amestecati galbenusurile pana devin cremoase si pale. Incorporati laptele praf, amestecand incontinuu, apoi adaugati coaja de lamaie si sucul. Intindeti amestecul peste stratul de biscuiti si puneti iarasi forma la frigider, cel putin doua ore.
5. Inainte de a servi, intindeti frisca si presarati deasupra coaja rasa de lamaie
eXTReMe Tracker