În aceasta epoca a fast-foodului, a preparatelor nesanatoase si impersonale, produse în serie,acest blog este o pledoarie pentru întoarcerea la vremurile mai bune, în care masa era un mic eveniment social al familiei, iar gospodina punea în farfuria celor dragi ceva din sufletul ei.
22 apr. 2009
Salata Cezar
Ingrediente:
2 buc. de salata verde creata,
1 piept de pui,
25 g parmezan,
4 felii de paine,
2 linguri de ulei,
Pentru sos:
1 ou,
25 g parmezan ras,
2 lingurite de capere
1/2 lingurita mustar,
2-3 picaturi de Tabasco,
1/2 lamaie,
1 catel de usturoi,
2-3 linguri de ulei de masline,
sare, piper,
Mod de preparare:
Pieptul de pui se prajeste pe gratar, apoi se taie in cubulete mici. Painea se taie cubulete de 1-2 cm si se prajeste in putin ulei de masline, se scot si se aseaza pe o hartie absorbanta( servetel). Salata se spala bine si se desface in foi, se taie fasii subtiri. Intr-un vas se pune salata taiata, pieptul prajit, parmezan taiat cubulete, painea prajita si se adauga peste, sosul preparat astfel: Oul se fierbe 1 minut jumatate in apa, apoi se lasa sa se raceasca. Se pune apoi intr-un vas impreuna cu zeama de lamaie, catelul de usturoi, ulei, sare, piper, Tabasco, mustar si se amesteca cu mixerul. Se serveste cu parmezan ras pe deasupra.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
zau ca daca n-ar avea usturoi as manca-o .
RăspundețiȘtergere