29 apr. 2009

Ossobuco cu risotto


Ingrediente pentru 4 porţii

4 morcovi,

200g rădăcină de ţelină,

2 fire de ţelină verde,

3 căţei de usturoi,

3 cepe,

4 felii cotlet de viţel (300g),

sare, piper,

2 linguri făină,

3 linguri ulei,

1 conservă roşii (420ml),

125ml vin roşu sec,

200ml supă de viţel,

1 linguriţă cimbru,

1 linguriţă rozmarin,

1 linguriţă busuioc.

Mod de preparare:

Se spală legumele, se curăţă şi se taie cubuleţe. Se curăţă ceapa şi usturoiul. Ceapa se toacă, usturoiul se pisează.Se spală carnea, se şterge, se sărează, se piperează şi se tăvăleşte prin făină. Se prăjeşte în ulei pe ambele feţe şi în final se scoate din cratiţă.În grăsimea de la prăjit se adaugă legumele şi se călesc. Se adaugă roşiile, cu tot cu sos, vin şi supă, după care urmează verdeţurile şi coaja de lămâie. Se sărează şi se pipereză după gust.Se introduce înăuntru carena şi se acoperă cu legume. Se lasă să se înăbuşe circa 90 de minute la foc mijlociu. Ossobuco se poate orna cu cimbru şi busuioc tocat. Garnitura tradiţională pentru acest preparat este risotto alla milanese.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eXTReMe Tracker