5 apr. 2009

Miel la cuptor cu rosii si busuioc


Timp de preparare:
3 h30 min
Ingrediente:
2 kg pulpa de miel,
10 linguri ulei de masline,
100 g unt,
200 g orez,
750 g rosii,
1 lingurita frunze de tarhon,
1 lingurita frunze de busuioc,
1 lingurita cimbru,
2 catei de usturoi,
sare,
piper,
½ lingurita boia dulce de ardei,
1 lingura rachiu de vin sau coniac,
½ lamiie
Mod de preparare:
Pulpa de miel, bine spalata si frecata cu jumatate de lamaie si cu boia de ardei, se unge cu un sos preparat din frunzele de tarhon si de bususoic tocate si usturoi pus intr-o ceasca cu sare, piper si sase linguri de ulei de masline. Se amesteca si cu o pensula se unge bine pulpa cu tot sosul. Se asaza intr-o tava in care se pun doua linguri de apa. Se frige 2 ore in cuptor incins, avand grija sa fie intoarsa din cind in cind. Separat, rosiile intregi rotunde se pun intr-o cratita cu 4 linguri de ulei de masline, in care se adauga o crenguta de cimbru, sare si piper. Se fierb descoperite la foc potrivit ca sa scada si rosiile sa ramana intregi. Orezul ales se spala si se fierbe in apa cu sare. Se clateste in apa rece. Se asaza intr-o cratita, se acopera cu bucatele de unt si cu putin piper si se tine la cald. Cind pulpa este gata, se scoate pe o farfurie tinuta in apa fierbinte si stearsa. Se asaza rosiile de jur-imprejur. Se toarna sosul intr-o sosiera fierbinte. Se mai adauga 2-3 linguri de apa clocotita in tava ca sa se desfaca tot sosul si cind se pune lamasa, se toarna rachiul de vin sau coniacul peste friptura si se da foc.Se serveste cu orezul
tinut la cald si sos. Este o friptura pentru ocazii deosebite.

Un comentariu:

eXTReMe Tracker