21 iun. 2009

Aluat de pizza


Dupa lungi cautari si incercari am gasit in sfarsit ceasta reteta de aluat pentru pizza.
Cantitatile sunt pentru 7-8 kg de aluat.

5 kg faina
25 g drojdie uscata
2,5 l apa calduta
2 1/2 linguri sare
150 ml ulei de masline
2 lingurite zahar
100 ml frisca

Se pune faina in malaxor,drojdia(desfacuta in putina apa calda),zaharul,uleiul de masline si frisca.Se lasa la framantat 15 min la viteza maxima si apoi se pune sarea.dupa inca 5 minute se scoate din cuva malaxorului si se pune intr-un lighean acoperit la caldura aproximativ 1 ora si jumatate.

7 comentarii:

  1. Cum sa pui 25g de drojdie la 5 kg de faina? Raportul e 25g drojdie la 500 g faina.
    2 1/2 sare ce reprezinta? linguri, lingurite.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Raportul de 25g drojdie la 500 g faina este corect dar se aplica numai la drojdie proaspata
    reteta am luat-o personal de la un prieten din napoli....eu am o firma de catering si credeti-ma ca asa este.incercati si o sa vedeti.am completat reteta pe blog(2 linguri si jumatate sare)

    RăspundețiȘtergere
  3. Un pachet de 7g drojdie instant la 500 g făină. În funcţie de reţetă acest dozaj poate fi modificat (pentru aluaturile dulci se recomanda creşterea aceste cantităţi).

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi cer scuze, acum m-ai luminat! Era drojdie USCATA. Da blatul cum iese totusi ca fie ea si uscata, drojdia pare putina raportata la cantitatea de faina? Iese mai uscatzel, mai crocant?

    RăspundețiȘtergere
  5. aluatul iese pe margine usor crocant ...partea cea mai buna este ca si a doua zi este bun blatul nu iti rupi dintii in el

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu am tot incercat fel si fel de aluaturi si de cativa ani m-am oprit la unul care ne-a satisfacut gusturile tuturor din familie!
    Acum depinde mult de gustul fiecaruia cum prefera blatul de pizza mai crocant, subtire gros, pufos, etc. Oricum, interesanta reteta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna Bogdan si merci pentru reteta acestui aluat. L-am incercat pentru 1 kg.de faina si este minunat, am facut o pizza vegetariana care s-a mancat in 10 minute. Salutari din Montreal!

    RăspundețiȘtergere

eXTReMe Tracker