Timp de preparare:
3 h20 min (complexitate ridicata)
Ingrediente:
Ingrediente:
1 cutie compot de ananas fara zahar (light),
1 pui grill (aprox. 1,1 kg),
1 litru de apa,
1 pahar de vin alb,
1/2pahar de otet de vin,
sare, coriandru,
oregano,
dafin,
2 linguri de ulei,
piper,
boia dulce
Mod de preparare:
Mod de preparare:
Puiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare si mirodenii timp de 100 minute (1 ora si jumatate). Se lasa apoi cateva minute la scurs si se introduce puiul pe la partea tartitei pe o sticla de bere. Se unge cu amestecul de ulei, piper si boia. Sticla se asaza vertical intr-o cratita in care se toarna baitul. Puiul nu trebuie sa aiba contact cu lichidul. Se pune in cuptorul incalzit la 180 grade si se coace aprox. 60 min. Din cand in cand se va unge cu lichidul din cratita. Daca proeminentele aripilor sau picioarelor au tendinta sa se arda atunci se recomanda infasurarea acestora in folie de aluminiu.Ananasul se frige in tigaie sau se coace in cupor(eu de obicei il caramelizez) Compotul de ananas se incalzeste cu putin timp inainte de terminarea coacerii. Dupa coacere puiul se scoate de pe sticla.
Mod de servire:
Puiul se serveste transat, iar compotul separat in compotiera.Se poate servi cu garnitura de orez,legume,cus cus.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu