13 feb. 2009

Salata din piept de rata cu cous-cous de legume



Timp de preparare:
1ora 1/2
Ingrediente:
Piept de raţă - 400 g
Zeamă de lămâie - 50 ml
Rodii - 6 buc.
Vin alb sec - 100 ml
Ceapă - 2 buc.
Curcuma - 1 linguriţă
Zahăr din trestie - 30 g
Ulei de măsline - 60 ml
Salată mixtă pentru decorare
Sare, piper colorat
Pregătirea cous-cous-ului de legume:
Salata crocantă „Sombrero” Bonduelle - 300 g.
Chimen pudră - 20 g
Coriandru pudră - 40 g
Curcuma pudră - 20 g
Usturoi - 3 căţei
Ceapă - 1 buc.
Ulei vegetal - 50 ml
Roşii - 2 buc.
Alune italiene - 100 g
Cous - cous - 300 g
Unt - 50 g
Coriandru proaspăt
Sare şi piper colorat, proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Se taie rodiile în două şi se înlătură seminţele. O parte se lasă pentru decorare, restul se trece prin mixer. Se strecoară prin sită, se adaugă zahăr de trestie şi zeamă de lămâie. Pielea de pe raţă se crestează în dungi oblice. Se condimentează după gust şi se prăjesc în tigaie cu pielea în jos. Se pun într-un cuptor încins pentru 10 minute. Când raţa este prăjită se scoate din tigaie şi se răceşte. Excesul de grăsime se varsă din tigaie, după care se adaugă vin. Se găteşte până ce se evaporă alcoolul, după care se toarnă deasupra sosul din rodii, pregătit anterior. Se fierbe puţin, se condimentează după gust şi se adaugă seminţele de rodie. Se lasă să se răcească.Se prăjeşte uşor în ulei ceapa tăiată în cubuleţe, cu usturoi, coriandru pudră, curcuma şi alune măcinate. Se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţă, se înlătură seminţele şi se taie în cuburi. Salata Sombrero decongelată se amestecă cu ceapa şi condimentele. Se fierbe puţin, înăbuşit. La sfârşit se adaugă roşiile tăiate şi se condimentează după gust cu sare, piper şi coriandru proaspăt. Se răceşte. Într-un vas se fierbe apă sărată cu ulei. Turnaţi în vas arpacaşul cous - cous şi amestecaţi. Când cous - cous-ul absoarbe apa, adăugaţi unt şi amestecaţi delicat cu salata Sombrero. Condimentaţi după gust.
Mod de servire:
Salata Sombrero se amestecă cu arpacaşul cous - cous şi se pune pe farfurie. Pieptul de raţă se taie oblic în felii, apoi se asortează cu salată şi se decorează cu frunze de lăptucă şi coriandru proaspăt Alături se toarnă sosul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eXTReMe Tracker