18 feb. 2009

Ghiveci calugaresc


Ingrediente:
4-5 cartofi
3 morcovi
2 ardei grasi
1 dovlecel
1 conopidã
1 varzã micã
1 mana de fasole verde(200g)
1 telinã micã
100 ml bulion rosii
3 cepe
5 rosii
1 pahar ulei
3 legãturi pãtrunjel verde
sare, piper
Mod de preparare:
Telina, ceapa, dovlecelul, morcovii, cartofii se curãtã de coajã,ceapa se toacã, se pune la cãlit în ulei.
Legumele se taie:cubulete (cartofii, dovlecelul), felii subtirele (morcovii,
telina, rosiile), fidelutã (varza), bucãtele (conopida, fasolea
verde, ardeii).Se pun toate peste ceapã, sã se cãleascã putin apoi se stinge totul cu apã, se sãreazã, pipereazã, se presarã si ceva verdeatã,dar nu toatã Se pune în cuptor, aproape o ora.Se scoate,presarandu-se deasupra patrunjel.
Mod de servire:
Se serveste fierbinte
eXTReMe Tracker