Ingrediente:
1 kg carne miel
1 kg carne miel
5 – 7 legãturi groase de ceapã verde
5 – 7 legãturi groase de usturoi verde
5 – 7 legãturi groase de usturoi verde
1 ceapa(uscata)
1 lingurã fãinã
1 lingurã fãinã
2 legãturi pãtrunjel
2 legãturi mãrar
2 legãturi mãrar
sare,
piper boabe
1 pahar ulei
1 pahar ulei
Mod de preparare:
Ceapa si usturoiul verde se pune la rumenit în ulei,ceapa uscatã se toacã,carnea se taie portii.
Când s-au muiat, usturoiul si ceapa verde se scot, se dau deoparte,in acelasi ulei,punandu-se carnea si ceapa tocatã(uscata) la cãlit, cu boia si piper boabe.
Când s-au rumenit usor, se sting cu apã si se lasã sã fiarba la foc mic, acoperit, cam 30 de minute, pânã se pãtrunde carnea.Se toacã mãrar si pãtrunjel,se desface fãina în putinã apã caldã.dupa care se pune fãina în fierturã, se amestecã, si se lasã sã dea un clocot,adaugandu-se usturoiul si ceapa verde lasandu-le la foc încã un sfert de orã
Se sãreazã, se presarã verdeatã.
Ceapa si usturoiul verde se pune la rumenit în ulei,ceapa uscatã se toacã,carnea se taie portii.
Când s-au muiat, usturoiul si ceapa verde se scot, se dau deoparte,in acelasi ulei,punandu-se carnea si ceapa tocatã(uscata) la cãlit, cu boia si piper boabe.
Când s-au rumenit usor, se sting cu apã si se lasã sã fiarba la foc mic, acoperit, cam 30 de minute, pânã se pãtrunde carnea.Se toacã mãrar si pãtrunjel,se desface fãina în putinã apã caldã.dupa care se pune fãina în fierturã, se amestecã, si se lasã sã dea un clocot,adaugandu-se usturoiul si ceapa verde lasandu-le la foc încã un sfert de orã
Se sãreazã, se presarã verdeatã.
Mod de servire:
Se serveste fierbinte cu paine sau cu mamaliguta si vin rosu usor acidulat(Feteasca Neagra)