15 feb. 2009

Pere in sos de vin


Ingrediente:
pere (2 ptr. fiecare portie)
1 lingurita de zahar pentru fiecare para
100 de mililitri de vin rosu sau roze pentru fiecare portie
coaja de portocala si lamaie
vanilie
250 de grame de migdale si/sau nuci macinate
un paharel de coniac
frisca
Mod de preparare:
1.
Zaharul si vinul impreuna cu toate mirodeniile se pun la fiert si se lasa sa dea cateva clocote.
2. Cu o paleta se introduc in siropul de vin, pe rand, perele intregi, dar curatate de coaja, si se lasa sa fiarba cateva minute. Foloseste un vas adanc, astfel incat perele sa fie cuprinse complet de siropul de vin. Pe masura ce au fost fierte in vin, aseaza perele pe un platou.
3. Lasa siropul de vine sa mai fiarba putin, ca sa se mai ingroase, si daca crezi ca este necesar mai pune o lingura-doua de zahar. Poti pune miere de albine in loc de zahar.
4. Dupa ce ai dat siropul la o parte, lasa-l sa se racoreasca putin si adauga migdalele, nucile si coniacul. Se toarna sosul peste pere si se servesc cu frisca.
Sugestie:
Se pot servi si cu smantana

3 comentarii:

  1. Este super reteta ta, dar am o mica intrebare: aici in Canada, majoritatea perelor sunt extrem de tari, chiar putin lemnoase pot spune. Crezi ca pot utiliza aceste pere, sau trebuie sa fie foarte coapte? Merci, Davella

    RăspundețiȘtergere
  2. Perele trebuie sa fie coapte ca sa absoarba sosul de vin mai bine,dar daca nu aveti pere moi,se pot pune si pere mai tari.Le fierbeti mai mult nu este nicio problema.Si eu am cumparat tot pere tari (nu este sezonnul lor)si a functionat.mai merge si cu pere intregi din conserva.

    RăspundețiȘtergere

eXTReMe Tracker