16 feb. 2009

Zacusca din ardei capia


Zacusca de ardei capia are o picanterie combinata cu gustul dulce al ardeilor si gogosarilor care o face irezistibila. Aceasta zacusca de ardei capia se poate face si fara a coace ardeii si gogosarii, se toaca totul, se fierbe mai mult si este bine ca dupa ce se pune in borcane, sa se fiarba la bain-marie.
Ingrediente:
0,5 kg ceapa
2 kg ardei capia
2 kg gogosari
3-6 linguri ulei
2kg rosii
2-3 linguri otet
sare
piper boabe
foi de dafin
enibahar
Mod de preparare:
Se coc ardeii si gogosarii se curata si se dau prin masina de tocat, impreuna cu ceapa curatata si spalata; Se pune totul intr-o cratita si se amesteca impreuna cu rosiile curatate de pielita si tocate, uleiul, enibaharul, foile de dafin, putin otet, sare si piper; Se calesc impreuna si se lasa la cuptor sa scada; Se pune in borcane cand compozitia este inca calda, se pun borcanele in cuptorul incins pe o tava, se inchide cuptorul si se lasa borcanele inauntru pana prin putina coaja deasupra.
Sugestie:
Zacusca de ardei capia poate fi folosita si ca sos pentru mancaruri si fripturi.
eXTReMe Tracker