12 mar. 2009

Ciocolată din lapte praf


Ingrediente:
500 g zahăr pudră
100 ml ap
ă
100 g unt
250 g lapte praf
50-100 g cacao
10-20 ml suc de l
ămâie
1-2 plicuri zah
ăr vanilat
Mod de preparare:
Se cerne prin sit
ă laptele praf şi cacaua. Separat, se toarnă zahărul în apâ rece, amestecând ca să se dizolve. Se pune la foc, amestecând mereu. Când fierbe, se adaugă zeama de lămâie, pentru a nu se zaharisi. După ce s-a legat, siropul se ia de pe foc şi se adaugă untul. Indată ce acesta s-a topit, se adaugă laptele praf, cacaua şi zahărul vanilat, amestecând
bine p
ână se omogenizează. Se toarnă compoziţia într-o tavă plană şi se pune la rece. După ce s-a închegat, se porţionează cu un cuţit înmuiat în apă caldă.


Un comentariu:

eXTReMe Tracker