În aceasta epoca a fast-foodului, a preparatelor nesanatoase si impersonale, produse în serie,acest blog este o pledoarie pentru întoarcerea la vremurile mai bune, în care masa era un mic eveniment social al familiei, iar gospodina punea în farfuria celor dragi ceva din sufletul ei.
11 mar. 2009
Organe de miel în aluat
O reteta recomandata de maestrul bucatar Horia Varlan de la emisiunea Cireasa de pe tort
Ingrediente:
0,75 kg organe de miel (ficat, rinichi, inima, plamâni),
2 legaturi de ceapa verde,
2 legaturi de usturoi verde,
2 legaturi de marar,
1 legatura
o jumatate de ceapa tocata,
250 g spanac proaspat,
10 boabe de coriandru,
3 oua,
4 linguri smântâna,
2 linguri unt,
sare,
piper
Mod de preparare:
500 g de aluat fraged se prepara din
300 g faina,
160 g unt si
1 ou,
un vârf de cutit de cimbru, de maghiran
un praf de sare.
Tocati organele si amestecati-le cu ceapa, usturoiul, verdeata si spanacul tocate, cu smântâna si ouale batute.
Condimentati cu sare si piper. Ungeti o forma de chec cu putin unt si întindeti aluatul într-o foaie, apoi asezati-l în forma în asa fel încât sa ramâna afara margini care sa poata acoperi compozitia pe care o turnati înauntru. Ungeti totul cu ou batut si coaceti la cuptor timp de 45-50 de minute.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu