11 mar. 2009

Organe de miel în aluat



O reteta recomandata de maestrul bucatar Horia Varlan de la emisiunea Cireasa de pe tort
Ingrediente:

0,75 kg organe de miel (ficat, rinichi, inima, plamâni),
2 legaturi de ceapa verde,
2 legaturi de usturoi verde,
2 legaturi de marar,
1 legatura
o jumatate de ceapa tocata,
250 g spanac proaspat,
10 boabe de coriandru,
3 oua,
4 linguri smântâna,
2 linguri unt,
sare,
piper
Mod de preparare:
500 g de aluat fraged se prepara din
300 g faina,
160 g unt si
1 ou,
un vârf de cutit de cimbru, de maghiran
un praf de sare.
Tocati organele si amestecati-le cu ceapa, usturoiul, verdeata si spanacul tocate, cu smântâna si ouale batute.
Condimentati cu sare si piper. Ungeti o forma de chec cu putin unt si întindeti aluatul într-o foaie, apoi asezati-l în forma în asa fel încât sa ramâna afara margini care sa poata acoperi compozitia pe care o turnati înauntru. Ungeti totul cu ou batut si coaceti la cuptor timp de 45-50 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eXTReMe Tracker