În aceasta epoca a fast-foodului, a preparatelor nesanatoase si impersonale, produse în serie,acest blog este o pledoarie pentru întoarcerea la vremurile mai bune, în care masa era un mic eveniment social al familiei, iar gospodina punea în farfuria celor dragi ceva din sufletul ei.
26 mar. 2009
Drob de miel
Timp de preparare: 1 h15 min
Ingrediente:
inima, ficatul si plaminii de la un miel,
1 ceapa,
1 morcov,
1 radacina de patrunjel,
3-4 oua,
4 legaturi cu ceapa verde,
marar verde,
patrunjel verde,
1 prapur,
1 felie piine,
sare,
piper,
ulei
Mod de preparare:
Se pune apa cu un praf de sare sa fiarba si cind clocoteste se pun maruntaiele de miel curatate,
spalate si se lasa sa fiarba cu o ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel la foc mic. Cind sint gata se lasa
sa se raceasca si se toaca. Se amesteca carnea tocata cu ceapa verde tocata cu tot cu codite, cu marar si patrunjel verde tocate fin, cu sare, piper si cu ouale. Se spala bine prapurul. Se unge o tava cu ulei, se intinde pe peretii laterali pina sus, se toarna compozitia inauntru, se inveleste cu prapurele, se unge cu ulei deasupra si se introduce in cuptor sa se coaca.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu