În aceasta epoca a fast-foodului, a preparatelor nesanatoase si impersonale, produse în serie,acest blog este o pledoarie pentru întoarcerea la vremurile mai bune, în care masa era un mic eveniment social al familiei, iar gospodina punea în farfuria celor dragi ceva din sufletul ei.
28 mar. 2009
Vinete cu mozzarella
Ingrediente:
1 kg de rosii,
3 vinete,
1 bucata de mozzarella
sau 250 g de branza telemea mai moale,
3 ramurele de cimbru proaspat,
1 cl de supa de pasare (concentratde pasare fiert in apa),
ulei
sare,
piper.
Mod de preparare:
Spalati rosiile, taiati-le capacul de sus, apoi taiati-le si pe ele in rondele, pe toa-ta suprafata lor. Puneti sa se incinga in tigaie o lingura de untdelemn si caliti feliile de rosii in el, vreme de 5 minute. Sarati, piperati. Spalati vinetele (alegeti-le cat mai lunguiete) si taiati-le felii cam de un deget, pe lat. Incalziti cuptorul la maximum. Intr-un vas rezistent la foc, uns cu putin untdelemn, asterneti rosiile, rondea langa rodea. Peste ele, asezati vinetele, presarati cimbrul,sarati, piperati, stropiti-le din abundenta cu untdelemn si supa de pasare. Peste toate asezati mozzarella sau telemeaua, taiate felii subtiri. Bagati vasul la cuptor si lasati-l vreme de o ora si jumatate.
Mod de servire:
Fierbinte, cu putin cimbru presarat pe deasupra.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu