28 mar. 2009

Vinete cu mozzarella



Ingrediente:
1 kg de rosii,
3 vinete,
1 bucata de mozzarella
sau 250 g de branza telemea mai moale,
3 ramurele de cimbru proaspat,
1 cl de supa de pasare (concentratde pasare fiert in apa),
ulei
sare,
piper.
Mod de preparare:
Spalati rosiile, taiati-le capacul de sus, apoi taiati-le si pe ele in rondele, pe toa-ta suprafata lor. Puneti sa se incinga in tigaie o lingura de untdelemn si caliti feliile de rosii in el, vreme de 5 minute. Sarati, piperati. Spalati vinetele (alegeti-le cat mai lunguiete) si taiati-le felii cam de un deget, pe lat. Incalziti cuptorul la maximum. Intr-un vas rezistent la foc, uns cu putin untdelemn, asterneti rosiile, rondea langa rodea. Peste ele, asezati vinetele, presarati cimbrul,sarati, piperati, stropiti-le din abundenta cu untdelemn si supa de pasare. Peste toate asezati mozzarella sau telemeaua, taiate felii subtiri. Bagati vasul la cuptor si lasati-l vreme de o ora si jumatate.
Mod de servire:
Fierbinte, cu putin cimbru presarat pe deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eXTReMe Tracker