În aceasta epoca a fast-foodului, a preparatelor nesanatoase si impersonale, produse în serie,acest blog este o pledoarie pentru întoarcerea la vremurile mai bune, în care masa era un mic eveniment social al familiei, iar gospodina punea în farfuria celor dragi ceva din sufletul ei.
18 mar. 2009
Sos de branza
Ingrediente:
30 g unt, 30 g faina( 2linguri), 500 ml lapte, 100 g branza telemea rasa, parmezan sau orice branza preferati, sare, piper
Mod de preparare:
Untul se topeste int-un vas la foc domol. Cand s-a topit se adauga faina treptat, amestecand continuu 1 minut, fara sa se faca cocoloase. Se adauga un pahar de lapte, se amesteca pana ce continutul devine omogen. Se adauga treptat lapte, pana se termina, amestecand continuu. Se lasa la foc domol 10 minute. Se adauga treptat branza, fara sa ne oprim din a amesteca. Se adauga sare( atentie la branza sarata) si piper.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
super bun
RăspundețiȘtergereBine te-am gasit Bogdan ! Ai niste retete super. Se vede ca esti profi :) Felicitari pentru blog !
RăspundețiȘtergereBuna Bogdan! Merci pentru reteta sosului de branza, chiar am avut nevoie de asa ceva. Felicitari, ai un blog super interesant si mai ales util.Te asteapta un premiu pe blogul meu; probabil ca il mai ai, dar blogul tau este printre favoritele mele. Nu te speria, caci dedicatia este in limba franceza. Am primit acest premiu de la o "bastinasa" de aici din Quebec, si m-am gandit ca noi romanii ne descurcam mai bine cu franceza, dar canadienii...Succese la gatit si impliniri cat mai multe!
RăspundețiȘtergere