2 apr. 2009

...despre masline


Maslinele, sunt si ele fructe ca oricare altele si sunt in doua culori: verzi, adica necoapte, si negre, adica coapte. Fructele crude trebuie puse in saramura ca altfel nu sunt bune, sunt fade. Deci masline verzi nesarate nu o sa gasesti. Ele trebuie tinute la desarat, eventual, daca nu poti manca sarat. Mai sunt si maslinele innegrite artificial.
Ca sa recunosti maslinele negre de calitate (culese coapte) fi atent la cum arata.
-maslinele nu trebuie sa fie toate de aceeasi culoare, negru uniform
-culoarea nu trebuie sa fie negru ci maro,gri,violet
-daca la ingrediente e prezent gluconat inseamna ca maslinele au fost oxidate artificial sau oricum s-a incercat uniformizarea culorii
-pulpa trebuie sa fie mai moale, din acest motiv nu se poate scoate samburele cu masina. Toate maslinele negre fara sambure sunt de fapt masline oxidate.
-aspectul cu riduri spune ca maslinele erau mature si au fost tinute si la uscat. La fructele mature aspectul lasa sa se vada ca maslinele au fost presate unele peste altele in bidoane.
-evita fructele bine umflate si tari. ca sa aiba acest aspect trebuiau culese crude.
- pe langa toate astea este vorba despre gust.
Pe langa sare ele trebuie sa aibe gust de masline... Din pacate unele masline de la noi sunt doar foarte sarate

Un comentariu:

eXTReMe Tracker