În aceasta epoca a fast-foodului, a preparatelor nesanatoase si impersonale, produse în serie,acest blog este o pledoarie pentru întoarcerea la vremurile mai bune, în care masa era un mic eveniment social al familiei, iar gospodina punea în farfuria celor dragi ceva din sufletul ei.
1 apr. 2009
Paine indiana
Timp de preparare:
1 h
Ingrediente:
6 buc: 6 dl faina (1 dl = 60 gr faina),
1 lingura praf de copt,
1 lingurita sare,
1 ou,
1 dl lapte,
1 dl iaurt sau smantana,
1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
Se pune cuptorul la incalzit la 250°. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga oul, laptele si iaurtul / smantana. Se framanta aluatul. Se imparte aluatul in 6 bucati care se intind cu sucitorul. Se pun pe o tava, pe hartie pergament. Se coc in mijlocul cuptorului, 6 – 8 minute. Cind se scot se ung cu ulei de masline.Se servesc calde.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu